CZemu MDI wylądowało na takim kursie
Lata 2010 -2017 slaby okres i niestabilna polityka cenowa cen energi OZE ,zerwane umowy ZE z farmami wiatrowymi. Dopiero od ponad roku są aukcje ,gwarantowane ceny na 15 lat .Bardziej doświadczeni akcjonariusze moze dopowiedzą coś o postępowaniu samej spólki. Dawno temu widziałem ostry zjazd i zmiana nazwy spólki . Teraz stworzyły sie dobre podwaliny w postaci przepisów stawek i parcie na czystą energie zgodnie z dyrektywami UE. Portfel zamówień i realizacji rośnie i będzie rósł widac to po informacjach ,kto wchodzi do Polski. W porównaniu do Europy Zach mamay ogromne połacie do zagospodarowania. Jeśłi spólka bedzie mądrze prowadzona to kurs będzie bardzo mocno róznił się od dzisiejszego. Wystarczy porównać kapitalizację i ilość zleceń w tym roku.A to dopiero początek. Na razie pływamy w mule ale myślę ze juz w tym roku zaliczymy dobre kursy. Ja przynajmniej nie oddaje poniżej jednej cyferki.
podsumowując
- obecne i przyszłe zlecenia na farmy foto
- zmiany w ustawie wiatrakowej
- zróżnicowanie rynku gazowego i odcięcie od uzależnienia ze wschodem
- instystucje finansowe zaczeły finansowac MDI a to jeden z ważniejszych mierników ( nie łatwo otrzymac finansowanie w mln w tych czasach)
- fundusz 66% będą musieli osiągną zadowalająca pozycję
-możliwośc zainteresowania inwestora strategicznego i odkupienie firmy z technologia tym bardziej ze ilość kontrolną ma fundusz
- co do wzrostu mały free float jesłi ktoś zacznie dobrze zbierać to tutaj jest rakieta ,może to być spekulant
Powodzenia cierpliwym będzie BD
co do kursu
widać ,że ktoś zbiera ostatnio w przedziałach a pózniej opuszcza na 1-2 sesje i czeka na zrzuty niecierpliwych .Blokuje od góry niskim pakietem 11 15 tys co stanowi jego górkę poprzedniego zbierania. Gdy ktoś to łyknie i tak jest zarobiony ;-))) .