.......pytasz "NoWłaśnie". ........ Ano po to, aby zniżyć kurs do takiego poziomu, że sami będziecie chcieli, żeby od was akcje odkupili. Pisałem już wielokrotnie, ale wielu pacanów uważało ,że opowiadam bajki. Może i bajki, niemniej doszły mnie słuchy, że władze ABC i MCI będą usiłowały pozbyć się drobnych akcjonariuszy, skupując akcje po coraz niższym kursie za pieniądze - prawdopodobnie -, z NIEWYPŁACONEJ dywidendy na która tak bardzo liczycie. OBYM SIĘ MYLIŁ !!! Maja prawo przegłosować ( ha,ha!) większością głosów przeznaczenie dywidendy na powolny, bardzo powolny skup bez ogłaszania wezwania. Może to trwać tak długo, aż sami będziecie się "prosić", aby od was kupiono powiedzmy za ............. nawet 1 zł. To samo dotyczy ( tak słyszałem), może to tylko plotka - oby - spółki "matki" MCI. Po umorzeniu skupionych akcji zyski w następnych latach będzie można dzielić na mniejszą ilość akcji będących w posiadaniu tych, którzy są najbardziej zainteresowani wyjściem z ....... GIEŁDY, czyli ABC, MCI i im podobnych.
Powiadam: nie musicie brać moich 'plotek" na poważnie. Bo po co? Powiem więcej ,to nie ulica ( znaczy wy) wystawia na podaż, to robią sami zainteresowani. Oni wcale nie usiłują sprzedawać, wystawiając np. po 1,96 lecz usiłują was ( drobnych) zmusić do podania po 1,95 i tak do skutku. Aż do poziomu np. 1 zł. Po co dzielić się kasą z ........zysków