Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  65,90 zł , zmiana od tamtej pory: -94,34%

Plusy i minusy PCF

Plusy:
+ spółka cały czas się rozwija, zwiększa zatrudnienie
+ ma fajne powtarzające się zyski kwartalne
+ współpraca z wielkimi wydawcami
+ dużo gotówki w kasie
+ tworzenie własnej gry
+ możliwe połączenie z inną firma gamingowa

Minusy:
- outriders okazał się niewypałem i dodatek raczej wiele nie zmieni
- kolejne gry zapowiedziane na 2024 rok, ale w gamingu zawsze są opóźnienia i trzeba się raczej nastawić na 2025
- glownie tworzenie gier na zamówienie, jest to stały przychód, ale przez to nie będzie większych wystrzalow w zyskach przez kilka lat
- inflacja, zwiększenie kosztów pracowniczych oraz prawdopodobnie gorszy sentyment do gamingu jako całości

Kurs już urósł z 40 zł na 67 zł, także powinna pojawić się jakaś korekta.

Podsumowując, wedlug mnie tutaj kurs już wiele nie urosnie. Chociaz może dojdzie do 80 zł. Na więcej nie ma co liczyć. Dopiero za rok myślę że warto zainwestować tutaj konkretny kapitał i zacząć grać pod premiery kolejnych gier. Wielkim zaskoczeniem może okazać się jedynie połączenie z jakąś spółka gamingowa, ale w tym momencie to jest raczej hazard, bo nie ma prawie żadnych informacji na ten temat.
Ja dzisiaj sprzedałem akcje, mam nadzieję na zrobienie kolejnego koleczka. Na pewno będą głosy że bez szans, ale już kilka razy je zrobiłem na akcjach PCF I zawsze na tym dobrze wychodziłem. Chociaż tym razem mogę się mylić.
Moim aktualnym faworytem w gamingu jest 11 bit studios. Firma która może nie ma setek milionow zyskow, ale która tworzy bardzo dobre gry, które sprzedają się przez lata. Współpracuje z Microsoftem, Amazonem, Netflixem... w przyszłym roku nowe premiery i mam nadzieję, nowe wyższe ceny akcji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PCFGROUP -2,28% 3,65 2026-01-05 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.