Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  29,80 zł , zmiana od tamtej pory: -60,57%
Hej,

cóż, zasłyszane i wyczytane przeze mnie plotki w części się sprawdziły, na pozostałą część wciąż czekam(y).

To co już zostało ogłoszone oficjalnie, zapewni podtrzymanie kursu na wyższych poziomach w porównaniu do tego co widzieliśmy w całym ubiegłym roku, czas na porządne i bezpieczne wejście w spółkę, dobiega pomału końca. Część tego co chciałem dziś przedstawić, zamieścił Pan Rafał Z. na FB parę godzin temu, więc mogę go powtórzyć i coś rozwinąć. (PS Rafał, gdzie mogę kupić tą fajną kurtkę).

Poniżej kilka plotek, które są po części potwierdzeniem że, zrealizują się wcześniejsze.

Przejście kluczowego personelu CDP + około branżowego do PLI - pociągnie za sobą kasę inwestorów, pewna część inwestorów nie inwestuje w spółki, a w ludzi... bo są takie osoby, które potrafią ciężką pracą zamienić to co dotkną w złoto - za nimi idą inwestorzy, którzy potrafili to dostrzec. Tutaj też otworzy się furtka dla inwestorów nastawionych na branżę gier, a co potrafią i ile kasy mają, widać na CDP. Warto zwrócić uwagę że PLI ma w obrocie ok. 900 tys akcji, w 3 miesiące obraca się 30% całości, ten ruch generuje około 250 aktywnie grających inwestorów na tym instrumencie, co jeżeli liczba grających się zwiększy?. Po uruchomieniu kampami dla planowanych produktów, ilość aktywnych inwestorów może się przemnożyć razy kilka, wpływ na kurs będzie błyskawiczny, nie ma tu "grubasa" który mógł by to zablokować akcji jest za mało i są za mało warte w porównaniu do tego co ma się dziać! PLI idzie w stronę w której musi zostać dostrzeżone i to przez wielu, popatrzcie na zasięgi i fenomen "Legend Polskich" a to było jedynie krótkie reklamówki pod badanie chłonności rynku w internecie. Teraz będą filmy, zespół tworzy się od lat nie ma tu mowy o pobożnych planach jak niektórzy pisali, to jest w trakcie - może nasz nowy najlepszy produkt eksportowy? Otworzy się kolejna furtka dla inwestorów tej branży. Warto też pamiętać, że PLI jest bardzo dobrze poukładane w naszej (pożalsięboże) publicznej telewizji polskiej, jeszcze nie teraz, ale w odpowiednim momencie może to zostać wykorzystane - co również przemnoży ilość aktywnych inwestorów. Mam nadzieję że się uśmiechniecie gdy wspomną o tej spółce w wiadomościach :). Może ustawianie kursu wcześniej na 25 zł dzisiaj na 30 zł, to przekazanie kapitału w ręce innego podmiotu (niezależnego) - nie wiem, ale się domyślam - jakoś na wzrosty trzeba się przygotować.

PS. Raczej szybko się nie odezwę konkretniej, bo teraz należy czekać a nie gadać, pamiętajcie gdy zdecydujecie się na realizację zysków, nie sprzedajcie wszystkiego zostawcie część akcji jako zaskórniaki w "skarpecie", spółka zamiesza na GPW, i oby wasze portfele pamiętały poziom z roku 2020 :).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -2,08% 11,75 2025-10-03 16:49:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.