Forum Giełda +Dodaj wątek

Planowane inwestycje - LBD

Witam,

To info ze strony www.lokatybudowlane.pl - pewnie wiecie - ale napiszę dla tych którzy nie wiedzą:

"W roku 2010 firma planuje rozpoczęcie inwestycji przy ul. Rybnickiej 57/59 w dzielnicy Warszawa Włochy. Grunt stanowił własność udziałowca firmy, p. Marka Kwiatkowskiego oraz jego żony, jednakże w dniu 07.09.2009 r. podpisana została umowa przedwstępna sprzedaży na rzecz firmy Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. i nieruchomość znajduje się już we władaniu firmy.
Na działkach przy ul. Rybnickiej 57 i 59 zaprojektowany został budynek mieszkalny wielorodzinny trzykondygnacyjny wraz z garażem podziemnym o powierzchni użytkowej 3080m2. Znajdujące się na drugim piętrze lokale są lokalami dwupoziomowymi. W budynku przewidziano również pomieszczenia usługowo-biurowe. Przy budynku znajduje się także teren rekreacyjno-zielony.
Na uwagę zasługuje fakt, iż ulica Rybnicka objęta jest nadzorem konserwatora zabytków, a ze względu na liczne kasztanowce – również konserwatora przyrody.

Równolegle do inwestycji mieszkaniowych, firma – po uruchomieniu obiektu w Święcicach, a także po pozyskaniu środków z Giełdy Papierów Wartościowych, zamierza realizować kolejne inwestycje o podobnym charakterze."

Chciałem zauważyć, że ta inwestycja jeśli zostanie zrealizowana to przyniesie spore zyski bo działka jest właściwie za free :) ale zanim będą jakieś profity z tego trzeba poczekać co najmniej rok.

Chciałem również zauważyć, że w obrocie jest tylko/aż 407 401 akcji - reszta należy do p. M. Kwiatkowskiego (82,59%). Wydaje mi się że to nie jest dużo i może dojść do takiej sytuacji jak DFP (obserwowaliście?). Taka sytuacja byłaby bardzo korzystna - wiadomo że im czegoś jest mniej tym jest droższe;)

Przez ostatnie dwa dni (czw. i pt.) przewaliło się prawie 70% akcji (niecałe 280k). Nie zauważyłem aby ktoś skupował większe paczki niż 15k więc jeśli ktoś chciałby zainwestować to myślę, że w poniedziałek można będzie jeszcze kupić bez szału. Później będzie trudno kupić w takiej cenie jak jest obecnie.

Oczywiście nikogo nie namawiam na zakup - przedstawiam tylko moje obserwacje a każdy niech inwestuje według własnego mniemania.

Ciekaw w ogóle jestem jak rynek zareaguje na faktyczne połączenie z OSIEDLE PONIATOWSKIE Sp. z o.o. i kiedy dokładnie to będzie? "Kapitał zakładowy zostanie podwyższony o kwotę 11 644288 zł" Daje to do myślenia ;)

Jeśli macie jakieś opinie lub ciekawe informacje na temat tej spółeczki to proszę o wpis :)

Tylko BARDZO PROSZĘ bez wpisów typu: "jedziemy na X zł", "północ", "zaraz widły", "odjazd" a szczególnie "promocja", "ostatnia szansa"!!

Serdecznie pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LOKATYBUD 0,79% 1,27 2025-10-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.