Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,44 zł , zmiana od tamtej pory: -58,85%

Pharmena czy będą wzrosty?

Wafelek ma rację jestem tu nowy.
Zakupiłem akcje po rozmowie z RI Pharmeny i powrocie spółki na notowania ciągłe. Jeśli zarząd myśli nad zorganizowaniem czatu z akcjonariuszami to oznacza, że ma się czym pochwalić. Od wielu lat relacje zarządu z drobnymi akcjonariuszami są ZEROWE.

Przejrzałem raporty i od ubiegłego roku znacząca poprawa przychodów i ograniczenie strat. Wyniki są na fali wznoszącej.
W 2022 r. przychody ze sprzedaży były rekordowe i wynosiły 19 mln zł (wzrost o 25% r/r).
Tylko w 4 q spółka wypracowała 6 mln zł przychodów.

Pharmena - głównym akcjonariuszem jest PELION SA 61,43%, którego właścicielem jest Jacek Szwajcowski, jego majątek wyceniany jest na 1,34 MLD zł.
https://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/majatki-najbogatszych-polakow-wg-forbesa-2022-z-wojewodztwa/ar/c1-8707923
Co do sprzedaży w USA, nie wierzę, że spółka kłamie i oszukuje, nie pozwoliłby na to główny akcjonariusz.

Spółka od wielu lat nie potrafi zmonetyzować swojego wynalazku cząsteczki 1-mna. Podobno prowadzili negocjacje ale z nikim się nie dogadali. Podejrzewam, że jak zwykle poszło o kasę.

Nie znalazłem wyników finansowych Longevity Lunch Lab i Boulder Longevity Institute za wcześniejsze lata. Nie mam wiedzy czy muszą uzyskać osobną zgodę FDA na sprzedaż Endotelio 1MNA w USA.
Jeśli jednak ruszy sprzedaż w USA/Kanada/Meksyk to szybko pokonamy poziom 10 zł.
Dodatkowo gdyby dogadali parenting dla 1-mna to będziemy szybować na nowe ATH.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PHARMENA -1,71% 3,44 2026-02-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.