Czołem Wam.
Wiem że forum zawalone jest postami że spadnie, że urośnie itd itp.
Ale co myślicie o tej grze? Tak jak Cukierowo było czymś w rodzaju, nie wiem... testu? Zabawy? Nauki?
Tak całe to Phantom 6 zapowiada się całkiem ciekawie, o ile lubi się tego typu mobilki. Chociaż tego typu to jest źle powiedziane bo wydaje mi się że narazie gra która oferowała tego rodzaju rozszerzoną rzeczywistość to były Pokemony od Nantic.
Samo chodzenie po okolicy i zbieranie przedmiotów po to aby później je wykorzystać do survivalu - pomysł całkiem ciekawy, ba, wręcz sam chętnie to przetestuje mimo iż pokemonów nawet nie tknąłem. (Przynajmniej ja to tak zrozumiałem: The first involves GPS capability to locate and show available quests resources and lands around your neighbourhood)
Ale wiecie co? Bardziej zastanawia mnie motyw PvP (Player vs Player) - jak to będzie wyglądać. Same pokemony dopiero teraz planują to wprowadzić a już minął kawał czasu od premiery.
Do tego mamy crafting:
Second area of game focus on micro economy which brings much colour to the game. In order to make your army strong you have to supervise your lands that you’ve won or structures you have discovered.
Czyli jedna z ciekawszych i wciągających mechanik jakie lubię :)
Co wy o tym myślicie? Jak wam podoba się zapowiedz (trailer) gry i strona opisująca całą mechanikę?
P.s
Gra będzie miała fabułe którą będzie można ukończyć :)