Uwaga! To tylko moje wymysły :)
Teza :) Gdy raport jest dobry spółki starają się o publikacje jak najszybciej, gdy jest zły zwlekają jak najdłużej
Postawiłem pytanie - Czemu spółka przyspieszyła raport z szesnastego na dzień WZA ?
odp1. Bo są obawy jaki przebieg będzie miało WZA a raport jest rewelacją więc trochę ostudzi emocje inwestorów
odp2. Bo bez obaw Zarząd chce się wykazać przed WZA ( w tej sytuacji raport będzie przed jedenastą )
odp.3 Obydwie odpowiedzi są poprawne
odp.4 Zupełnie nie o to chodzi :)
trochę AT :)
Najpierw moja teoria :) Należy pamiętać że jak fundament dobry to i matematyka ok. Trzeba wiedzieć że często matematyka wyprzedza fundamenty a dlaczego? Bo niektórzy wiedzą więcej od innych i wykonują pewne ruchy na giełdzie co widać w słupkach, wykresach i statystykach AT :)
Co ja widzę?
Ostatnio słabną obroty, (jesteśmy w granicach 1,1 do 1,2 )
Wskaźniki stają się w ten sposób dość czułe gdy obroty wzrastają.
Na interwałach czasowych 15, 20,30, 60 minut sygnały S (krótszych nie biorę pod uwagę bo za mało ruchu)
Na dłuższych dziennym i tygodniowym -(Uwaga historycznie) ta firma często utrzymywała wzrost na sygnałach S. Za chwilę ,dzień, dwa mogą pojawić się sygnały K na wykresach (mogą, nie oznacza że się pojawią ale to by się zgadzało z datą WZA i raportem)
DMI stabilne
RSI silne
MACD jest tylko za wysoko ale on kłamie :) , patrzymy więc na ROC i POS a tam za chwilę sygnały K
i jeszcze parę innych typu STS czy %R - Williams
Moja przepowiednia :) dla PEPEES:) (matematyczna nie fundamentalna )
Jak przekroczy 1,35 - 1,37 będzie skok pod 2 zł może 1,7 minimum
Jak zacznie schodzić poniżej 1,1 - 1,08 i nie wróci zjazd murowany do 0,7 minimum 0,8
Najmniej prawdopodobne jest utrzymanie poziomu 1,1 - 1,2 na dłuższy czas
ps. Czasem warto zaryzykować przed czasem a czasem wręcz odwrotnie :)
Wasz Uwielbiany Ulebule nie może wam nic więcej zdradzić , Żegnajcie :)