To będzie bardzo ważny tydzień:
1. Najważniejsze jest to KTO i w jakim stopniu posiada obecnie akcje.
2. W jakim stopniu zostanie zrealizowane "odwołanie członków Rady Nadzorczej obecnej kadencji i powołanie członków Rady Nadzorczej kolejnej kadencji." Nawet jeśli wymienią całą RN to najważniejsze by nie doszło do sytuacji sprzed roku, wiecznych procesów i awantur.
3. Brak powodzenia zakupu Trzemeszna nie musi oznaczać klęski ale zakup na pewno będzie sukcesem. Osobiście nie sądzę by się udało kupić, jeśli jakimś cudem tak to kurs ma bardzo dużą szansę przekroczyć ubiegłoroczne maksima (1,36 zł), a przy tak niskiej płynności może i znacznie więcej. Łącznie oba zakłady wygenerowały zysk w okolicy 30 gr na akcje za 2011.
5. Zysk za 2011 był oczekiwany większy, ale zobaczcie na rekordowy poziom aktywów w Q4
6. Powołanie polskiej skrobii - bardzo dobry pomysł, idealnie gdyby również we współpracą z zakładami z Wielkopolski (nie mam na myśli jednego podmiotu, ale raczej o wspólną politykę, choć tutaj może UOKiK coś mieć do powiedzenia)
7. Tego nie jestem pewien ale wydaje mi się że spółka musi mieć bardzo duże zapasy magazynowe, patrząc na aktywa, chyba że aktywa wzrosły bo kupili zakład za 3 mln warty 25, tak czy inaczej to dobra informacja.