Witam Państwa,
ciężkie czasy jak widać nastały, ale od razu z góry dziękuję za dobre komentarze i za wiarę w Spółkę i co ważne w zrozumienie rynku - co miło czytać od swoich akcjonariuszy - bo to tylko buduje :)
Jeśli chodzi o sam komentarz wyników drugiego kwartału myślę, że znajdą Państwo wszystko w raporcie. Cieszy mnie, że wierzyli Państwo w dobry wynik co teraz jak Państwo już widzą jest faktem. Mam nadzieję, iż znacznie to odwróci trend na naszym kursie :).
Jedną tylko rzecz chciałbym skomentować, jaka ostatnio była poruszana na forum i pośrednio kierowana jako zapytanie do mnie - mianowicie chodzi o dotację ponad 8 mln złotych i kwestię wzrostu tym samym wartości EFICOM.
Tak jak Państwo piszą, pozyskanie dotacji na 8 mln ma pozytywny wpływ na wartość EFICOM i tym samym wyniki w przyszłych kwartałach o czym pisałem w poprzednim swoim wątku, natomiast proszę zwrócić uwagę na fakt, iż nie powinniśmy liczyć tego tylko tak bezpośrednio po wartości dotacji - ponieważ EFICOM będzie zwiększał swoją wartość poprzez udziały jakie posiada w Spółce Mikrobiolab - natomiast to ta Spółka będzie inwestowała w pomysły (max do 49%), które to będziemy bardzo selektywnie wybierać również (co oczywiste) pod względem potencjału wzrostu. Tym samym aktywa EFICOM nie będą, jak Państwo wskazywali ograniczały się do tych 8 mln złotych - a mogą być znacznie wyższe ponieważ będą to wtedy aktywa już po wypracowanych wzrostach na wzroście wartości "małych, nowych" Spółek, w które będą inwestowane te środki.
Pozdrawiam
Przemek Fuks