Forum BIK

Opóźnienia w spłacie

Witam!
Wiem, iż wielokrotnie zadawano tego typu pytanie, ale je powtórzę. Posiadam kredyty, które niestety nie spłacane były terminowo(kredyty zaciągnięte dla mojego brata), a le nigdy nie było opóźnienia większego niż 47 dni. Otrzymałem z BIK raport PLUS z informacją o ocenie punktowej, z którego wynika, że moja liczba punktów jest znacznie niższa niż średnia w BIK. Domyślam się, iż chodzi tu przede wszystkim o te przeterminowane kredyty. Oczywiście wyraziłem zgodę na przesyłanie danych do BIK przez okres 5 lat od momentu podpisania umowy kredytowej. Dzisiaj te kredyty są już zamknięte, a ja chciałem zaciągnąć kredyt hipoteczny i po tym raporcie wiem, że decyzja każdego banku będzie odmowna(mimo bardzo wysokich dochodów). W związku z powyższym czy mogę cofnąć zgodę na przetwarzanie moich danych przez bank? Zdaję sobie sprawę, że pozytywna historia kredytowa jest wielkim atutem, ale w tym przypadku takowej nie ma(chciałem jeszcze nadmienić, że mam kilka swoich kredytów, które są spłacane terminowo i nigdy nie było przedawnień dłuższych niż 6 dni). Proszę o informację.
Pozdrawiam
Artur