Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,35 zł , zmiana od tamtej pory: -51,43%

opowiem Wam pewną bajkę( a może prawdę?- może mam rację)

Był sobie pewien Pan i miał z mamą spółkę, spółka była notowana na Giełdzie, w pewnym momencie spółka zaczęła przynosić pokaźne dochody( podpisane liczne umowy itd).Ten Pan zaczął główkować -jak zgarnąć zyski dla siebie- no może i trochę dla mamy i wpadł na taki pomysł.Założył spółkę na Cyprze( może na słupa), udzielił sobie pożyczki z zysków posiadanej dotąd spółki.Pożyczkę przeznaczył na zakup akcji po 1.2 no i trochę od mamy po 1.5. Wynajął bandę naganiaczy w celu uwalenia kursu i skupu po taniości reszty akcji z rynku.No i tu mam dylemat co dalej, może ktoś ma jakąś teorię, bo ja myślę,że nie chce się dzielić resztą kasy z akcjonariuszami(dywidendą) lub chce wyprowadzić spółkę z GPW w taki czy inny sposób, bo jest zbyt leniwy i chytry aby pilnować terminów podawania raportów finansowych itp itd, co Wy na to?, temat dla Prokuratora?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALEJA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.