Wysłałem zapytanie do KNF w sprawie Topmedical co do kwesti mozliwości wykluczenia z obrotu gdzie w odpowiedzi uzyskałem informacje iż od momentu jakby nastąpiło uprawomocnienia sie upadłosci wówczas akcje pozostają w obrocie jeszcze przez 6 miesięcy i spółka nie musi informować czy publikować raportów. według mojej wiedzy nie będzie uprawomocnienia upadłosci w wyniku zapowiedzianego wniosku Syndyka Pana Głodka co do umorzenia postępowania upadłosciowego z przyczyn braku finansowania przez Banki milenium i sgb do których zwrócił się syndyk. W trybie sanacji tez jest prowadzone rozpoznanie przez Marcina Kopacz z ramienia sądu który został kuratorem spółki.
W odpowiedzi na Pańskie zapytanie informujemy, że na podstawie art. 91 ust. 9 Ustawy z dnia 29 lipca 2005r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych po upływie 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia o ogłoszeniu upadłości Topmedical S.A., z mocy prawa Spółka ta przestanie podlegać obowiązkom informacyjnym nałożonym na emitentów, których papiery wartościowe dopuszczone są do obrotu na rynku regulowanym.
Teresiak Maja
Departament Nadzoru Obrotu