Szanowni Państwo,
Na EuCO przy kursie 1,70 zł pisałem o zasięgu w okolice 5,00 zł. Rynek zrealizował ten scenariusz z nawiązką, w peaku cena przez moment przekroczyła 8,00 zł.
Ostatnie kółko zakończyłem jednak stratą, pakiet kupowany w rejonie 5,00 zł sprzedałem po około 3,60 zł.Całościowo jednak, licząc od pierwszego wejścia po 1,70 zł, bilans pozostaje dodatni. Obecnie widać zmęczenie akcjonariatu spółką, free float na poziomie ponad 70% po sprzedaży przez głównych akcjonariuszy.
W mojej ocenie Ragnar Trade ograniczył pozycję w EuCO, aby skoncentrować kapitał na Klabaterze, gdzie również jest obecny kapitałowo. To może oznaczać, że Klabater będzie kolejną spółką, na której zobaczymy aktywniejszą rozgrywkę.
Kluczowe wydarzenie zbliża się 21 sierpnia, odbędzie się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Klabater S.A., na którym będą głosowane m.in. uchwały dotyczące zmiany w radzie nadzorczej, rozszerzenia działalności oraz uchylenia emisji docelowej. To istotny punkt zwrotny dla spółki, który może wpłynąć na strategię rozwoju i zainteresowanie rynku.
W związku z tym planuję w najbliższym czasie skupić trochę akcji Klabater w rozsądnych poziomach cenowych. Liczę, że przy odpowiednim wolumenie i działaniach inwestorów będzie możliwe wygenerowanie dynamicznych ruchów kursowych. Do EuCO wrócę w późniejszym terminie, kiedy sytuacja się ustabilizuje i będzie wiadomo co dalej.
Pozdrawiam Akcjonariuszy