Maciej Posadzy, przewodniczący RN zakupił w ostatnim czasie 36tys akcji. Nie wiem ile akcji łącznie posiada, ale od momentu, w którym Elektrotim urósł z 6zł na 30 nie dokonał żadnych zakupów, a zrobił to teraz ze średnią powyżej 31. Sam pakiet warty ponad milion, panu Maciejowi majątku liczył nie będę, ale nie wydaje mi się, że jest to dla niego kwota, którą może sobie wyrzucić w celu zmanipulowania rynku - wtedy kupiłby maksymalnie kilka tysięcy akcji, a nie 36. Sądząc też po tym, że jako osoba ściśle związana ze spółką nie robiłby tego, gdybyśmy na dniach mieli dowiedzieć się o jakiejś przełomowej informacji - bo mógłby zostać oskarżony o wykorzystanie informacji poufnej. Wszystko to sugeruje, że Maciej Posadzy, jako przewodniczący RN widzi potencjał do długoterminowego wzrostu akcji Elektrotimu. Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako zachętę do kupna - ja tylko obiektywnie oceniłem decyzję podjętą przez ww. Jeśli ktoś ma inne zdanie na ten temat to zapraszam do kulturalnej dyskusji;)