Forum Giełda +Dodaj wątek

o informacji od zarządu Jago

Kilka dni temu ktoś (waclaw) chyba z zarządu Jago (może MN?) sprowokowany moim tekstem odpowiedział mi :
'nik z jagody pol zlotowki nie wyciagnie!!!'
Ponieważ nie spotkałam żadnego oficjalnego komunikatu ze spółki, to tak stwierdzić mógł tylko ktoś kto decyduje w tej firmie. Będzie zapewne wymiana akcji na akcje.
Ja jestem przekonana że akcje Jago w dłuższym terminie dadzą mi bardzo duże zyski.
Ale nie dziwię się, że teraz kurs Jago mocno spada, sprzedających jest dużo. Bo ludzie pamiętają, co zrobiono z STM. Akcjonariusze STM mieli przelicznik 2,5 - 1, więc przy kursie Jago dziś 1,95 zł, to za STM jest 0,78 zł. I trudno się dziwić ich zdenerwowaniu.
Zarząd Jago lekceważy akcjonariuszy nie informując oficjalnie, bo chyba jest zainteresowany możliwie najniższym kursem. Nie widać żeby ktoś ze spółki teraz dokupował Jago. Czy czekają na jeszcze niższe ceny? Bo nie sądzę że wszyscy z zarządu i RN są bez gotówki.
A wcześniej wystarczyłby krótki komunikat ze spółki i te spadki nawet by się nie rozpoczęły, gdyż niektórzy wystraszyli się ELEKTRIMU.
Pozdrawiam akcjonariuszy i cierpliwości życzę.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.