Witam.
Mam nadzieję, że post jest merytoryczny.
Mam skromną ilość akcji, ale jakby nie było jestem akcjonariuszem. Mimo iż kwota inwestycji jest nieznaczna, to gdybym powiedział że śpię spokojnie, skłamałbym. Już pomijam kwestie wyników finansowych, ale mam pytanie do innych forumowiczów, zapewne lepiej znających realia działalności spółek.
1/ Czy spółka musi zwoływać ZWZA? Pytam, bo mija już 3 miesiace od odwołania WZA i cisza. Zakładam że jednak WZA się odbędzie? Czy jestem w błędzie?
2/ Czy spółka może działać bez tak wielu członków zarządu i RN? Ja się domyślam, że Peixin jest zarządzany i nadzorowany właściwie jednoosobowo, ale czemu nie powołują nowych władz przynajmniej dla zachowania pozorów, pro forma? Jak wiele mają na to czasu?
3/ No i wreszcie chyba najważniejsze pytanie. Co z tą inwestycją? Czemu spółka nie podaje o niej informacji? Poza wklejanym tekstem w raportach, z którego można wywnioskować, inwestycja praktycznie wcale nie ruszyła. Czy to znaczy że termin potencjalnej dywidendy oddala się o kilka lat? Czy dobrze rozumiem? Czy przy trwałym pogorszeniu wyników wypłata dywidendy również przesuwa się na bliżej nieokreśloną przyszłość?
Pozdrawiam wszystkich udziałowców. Musimy trzymać się razem i nie dać się zastraszyć nawiedzonym naganiaczom na spadki!