za: http://e-gielda.blogspot.com/2010/04/ntt-zbieranie-si-spodek.html#more
Notowania ostatnich pięciu miesięcy akcji NTT System to nudna konsolidacja. Patrząc na wykres z większej perspektywy możemy zauważyć wyrysowaną formację spodka. Takie zachowanie wykresu zapowiada nam w przyszłości wykonanie ruchu w kierunku
północnym. Tak jest w teorii, jak będzie w rzeczywistości zależy tylko i wyłącznie od akcjonariuszy. Moim zdaniem nasz największy giełdowy producent komputerów zbiera siły przed atakiem na linie widoczne na wykresie po prawej stronie. Nie wiem czy optymistycznie można podejść do opublikowanych wyników - jak wiemy był to zysk w IV kwartale wobec straty rok temu - gdyż jest to kwota raczej mało satysfakcjonująca. Jednak zawsze zysk jest lepszy niż strata - to jest pewne. Walory NTT moim zdaniem korektę z lokalnego szczytu 2.05zł wyznaczonego na sesji 3 kwietnia 2009r ma już za sobą i obecnie przymierza się do wyprowadzenia nowej fali wzrostowej. Spełnieniem formacji spodka jest przyspieszenie tych powolnych wzrostów - myślę że podejdziemy pod linię trendu - potem mała konsolidacja i kluczowy atak. Prognoza bardzo optymistyczna ale realna. Myślę iż już teraz można zastanowić się nad kupnem akcji - odległość do linii jest bowiem spora i premia za ryzyko będzie duża. Spadki są mało prawdopodobne z uwagi na solidną podstawę jaką jest obecna konsolidacja oraz dwie najważniejsze średnie.