Forum Giełda +Dodaj wątek

Nowa emisja a obecny kurs

Policzyłem sobie i wychodzi mi, ze Don Patro chce mi sprzedac nową emisje w cenie obecnego kursu (0,34), kupując dzis te akcje bede niejako zmuszony do nabycia nowej emisji po cenie 0.345. Niech każdy sobie przeliczy bo od jutra kurs jest zawieszony i kazdy akcjonariusz albo wejdzie w nową emisję (czytaj podwoi swoj stan posiadania) lub straci 90%.

Moje wyliczenia:
0,34x29=9.86 po scaleniu, nominał 2,9
PP 1-109, c.emisyjna 0,1, nominał wszystkich akcji 0,1
muszę wydać 109x0,1zl =10,9 zł

Po wszystkich operacjach wydam dodatkowo 10,9zl czyli nawet więcej niz obecnie mam zainwestowanych (9.86zl)

Majstersztyk, szkoda ze nie dla mnie, a juz chciałem w to wejśc. Jaki cel miał twórca aby tak komplikować nową emisję, przecież wyraznie widac ze chodzi o podwojenie wartości firmy poprzez nową emisję z PP 1-1 po kursie 0,34 (stan na dzis)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FONECO -11,11% 0,09 2013-12-05 01:00:00