Witam Serdecznie,
Ostatnio zastanawiałem się nad różnymi scenariuszami na Novite....
1. Dogadanie się z Panem P.... po odpowiedniej cenie odda swój pakiet a przy okazji i my drobni bedziemy musieli oddac
Pan P cały czas dokupuje i widać to w zleceniach jakie miał wczesniej wiec cały czas trwa skup według mnie przez Pana P
Dogadują sie żydek wyciaga kasę z portfela i płaci
2. Zydek wypłaca dywidende z Novity zaspokaja poczęsci chrapkę Pana P. i drobnych robi wezwanie na akcje zabiera akcje nam i Panui P
3. Novita z zysku robi wezwanie na swoje akcje po cenie X.... skupuje akcje ile sie da i ile kto odda i juz mają mniej akcji w obrocie... skupując akcje z zyskiem regularbnie podnosząc cene w wezwaniu do czasu az prawie wszystko skupia z giełdy i zaspokoją Pana P... żyd nie wydaje swojej kasy tylko spółki
4. Żyd zaczyna inwestować i mocno rozwijać spółkę nie wypłaca dywidendy nastepnię nie zamierza sciagac novity z giełdy a uchwala prawo poboru i dodruk akcji dla dotychczasowych akcjonariuszy akcji bedzie wiecej w obrocie a Novita staje sie coraz większą spółeczką notowaną na GPW...
Takie Scenariusze przyszły mi do głowy mysle ze parę z nich jest nierealne ale nie są one niemożliwe.....