Czy ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tą dziwną kooperacją? Noobz to spółka akcyjna, która ma udziały w play of battle... Jak to ma działać? Na spotkaniu w Złotych Tarasach Jarosław Kotowski powiedział, że ma nadzieję, iż zaprezentowanie dema będzie miało wpływ na kurs noobz of poland. Wtf?
Zainwestowałem w play of battle S.A., a okazuje się, że to jakiś konglomerat spółek. :] Wcześniej byłem umiarkowanym optymistą.
Co do prezentowanego dema... Impreza była dobrze zorganizowana, ale sama gra to aktualnie wydmuszka - nie mieli się czym pochwalić. Pan Kotowski skomentował dla mediów, że widowni szczególnie spodobała się część RTS - nie wiem na jakiej podstawie. Może na tej, że poza filmikiem z "rozgrywki" RTS nic więcej nie zaprezentowano. W czasie prezentacji więcej mówiono o grach studia paradox, niż o samym play of battle. Na ten moment dysponują tylko kilkoma screenami z klimatyczną muzyczką w tle. Zamiast tworzyć część RTS, powinni się skupić na tym, co od początku zapowiadali - grand strategy game. Kiepsko to widzę. Żeby się tylko nie skończyło na pozwie od paradox studio.