Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,67 zł , zmiana od tamtej pory: -89,22%

Niestety myślę, że to koniec spółki Unified

Na początku powiem, że piszę ten post z perspektywy byłego akcjonariusza (akcjonariusza którym byłem do dnia dzisiejszego) - nikogo nie namawiam do żadnych ruchów gdyż każdy decyduje za siebie jednak chce przedstawić swój punkt widzenia.

Dziś sprzedałem resztki akcji które posiadałem 3300 zł (kiedyś posiadałem akcje Unified za blisko 150 tys zł - jednak po powoli wychodziłem z inwestycji niestety w większości sprzedając ze strata - co z perspektywy czasu okazało się dobrym ruchem. Ciężko by było mi by sobie wyobrazić, że obecnie ze 150 tys zł zainwestowanych miał bym 20 tys zł - choć wiem, że pewnie są osoby które niestety są w takiej sytuacji..

Uważam niestety, że to jest już koniec Unified - spółka tracki kontrahentów, dowiedziałem się ze kluczowe osoby ze spółki już w niej nie pracują mam na myśli Karol Dudij, Marek Zmyslowski, Paul Butler - łatwo to nawet sprawdzić otwierając Facebooka, że Unified widnieje jako spółka w której już obecnie nie pracują...

Dodatkowo ruchu związane z powołaniem spółki zależnej moim zdaniem to nic innego jak próba wyprowadzenia majątku ze spółki.

Zastanawiające jest też, że audytor nie miał żadnych zastrzeżeń do raportu rocznego za 2017 natomiast już za 1 kwartał pojawiły się ryzyka bilansowe w łącznej kwocie blisko 7,5 mln zł, przypadek ? Myślę, że ktoś za ta manipulację i kreatywna księgowość powinien odpowiedzieć.

Tydzień temu pisałem zapytanie do spółki, że raport za 1 kwartał zostanie opublikowany w terminie. Otrzymałem, odpowiedz, ze według najlepszej wiedzy termin będzie dotrzymany - to był jedyny powód dlaczego wstrzymywałem się ze sprzedażą resztki akcji - dziś wiadomo, że raportu nie opublikują.

Myślę, że notowania spółki skończą na groszowych wartościach wiec moim zdaniem będzie tylko gorzej, zobaczymy jak to się skończy... dziś nawet TKO z rana pokazywało 80 gr - nie sądzę, że to straszenie raczej chęć wyjścia z tej szulerni.

Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
UNIFIED 0,00% 0,18 2025-11-06 11:29:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.