Nie potrzebnie szukacie logiki w tym shorcie czasem takie fundy popełniają błędy ja widze tylko jeden morał z tego shorta Marshall Wace musi od nas odkupić 127 tysięcy akcji i tylko my zadecydujemy o tym po jakiej cenie to się stanie. Nie wiem jak wy ale ja dokupuje dzisiaj akcji za resztę portfela po PKC :))) Co do tej pozycji widze jeszcze drugi moral juz pojawili sie na forum naganiacze na spadki pewnie pracownicy owego funda :) Co do samego shorta on sam w sobie moze byc bez sensu ale moze np chodzilo o to zeby uwalic kurs pod pozycje ktora mieli na np kontraktach terminowych ktore zamkneli 21 czerwca np a ze potem doszlo do dynamicznych wzrostow na walorze musieli powiekszyc powycje do 0.5% ...ewentualnie druga opcja to byl short techniczny bo w pewnych momencie kiedy zreszta pisalem ze tu technika nie zadziala wychodzilo z techniki ze polecimy na 62 PLN. Byc moze oni tam nie analizowali ze zaraz wyniki konferencja itd tylko np przy 73-74 zalozyli takiego technicznego shorta z docelowka na 62 a tu psikus poszly wyniki winda do gory ze shorta musieli powiekszyc i sie ujawnic ze maja 0,5% . Takze ten tego niesamowita okazja na wycisniecie leszczy po calosci PS: Pamietajcie ze oni tez beda pisac na tym forum nie dajcie sie zwiesc ;) Im wyzszy kurs tym bardziej panow w garniturach bedzie bolec muahahahahah wyciskac az po swieczki w oczach musza nam ustapic :))) i nawet nie ma innej opcji :))) tu normalna wycena wynikajaca z fundamentow to 140-150 PLN takze jest pod co wyciskac :D Do Boju !!!!