Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,74 zł , zmiana od tamtej pory: -84,67%

Niepewna przyszłość. ???

Pożegnałem się ze spolką.
Zrobiłem to z żalem. Do czasu tego nieszczęsnego infa o emisji byłem pełen nadzieji, ze tutaj naprawdę tworzy się perełka.
Branża i wejście we współpracę z wiodącym graczem na rynku dawalo taką szansę.
A tu nagle taka produkcja. Po co ?
Czy CLD , czy tez LPP produkuje bez sensu akcje ?
Nie. Buduje wartość poprzez wzrost przychodów, przejęcia, itd.
Niestety na NC firmy nauczyły się produkować tanie akcje, by potem wywalać je w rynek. Wiele spółek zrobiło emisje po 10 groni, po to by wywalac. Poza drobnymi wszyscy zarabiają.
Tutaj podejrzewam będzie podobnie. O kto kupi nowe akcje wyżej ?
Chyba, ze maja jakieś mega info, które spowoduje zainteresowanie grubszych. Ale to raczej abstrakcja.
Ktoś już wcześniej pisał, ze wyższa kwota spowodowałaby, ze głowni musieliby założyć po kilka mln, których nie mają. A skoro miałoby być tak super to nie robiliby emisji tylko po to, aby dać drobnym zarobić.
W każdym razie przyglądam się spółce. Sentyment został. I nigdy nie mówię nigdy.
Życzę powodzenia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LUKARDI 0,00% 0,42 2025-10-28 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.