Forum Giełda +Dodaj wątek

Niech zgadnę................

co was gryzie. Zaglądam tu raz na jakiś czas i jak ja były akcjonariusz TUPa nic nie napiszę to widzę, że nikt się nie pokusi. Też się wam nie dziwię patrząc np. na dzisiejszą sesję. Pewnie tak jak ja kiedyś siedzicie przy komputerach i za przeproszeniem szl... was trafia jak patrzycie na to wszystko. Jesteście rozdarci bo nie wiecie co zrobić. Wszystko rośnie, a TUP nic. Wasi koledzy mają większe zyski inwestując w fundusze inwestycyjne. Pocieszacie się w myślach, że przyjdzie i czas na niego, bo przecież prezes mówił, że Siewierz ruszy, na pewno na dniach będzie info i może podrośne ze 3%. Też tak miałem, mówiłem sobie przecież zaraz ruszy livingsteel i inne i co..............i nic. Nic nie ruszyło, a trwa to już ponad dwa lata. Pomimo tego, że sprzedałem po 5,15-5,50 nie żałuję tego i powiem wam, że poczułem w tym dniu ogromną ulgę bo wreszcie przestałem żyć marzeniami i dotarło do mnie dlaczego jest tak, a nie inaczej. Mianowicie nikomu z zarządu nie zależy na kursie bo i dlaczego miałoby zależec. Mają przecież pieniądze od naiwnych co kupili akcje po 20 zł i nie muszą się już starać. Dobrze zarabiają, będą wypłacać sobie groszową dywidendę i tyle. O kurs będą dbać dopiero wtedy jak im się kasa skończy. Paradoks jest taki, że nawet w kryzysie lepiej jest mieć spółkę, która jest bez kasy ale nie boi się ryzykować niż taką która ma kasę. Bo w takiej spółce, w której nie ma kasy zarząd myśli jak ją zdobyć a co za tym idzie coś robi. Jeżeli natomiast ma się kasę to myśli się tylko o jednym żeby jej nie stracić, a wtedy zostaje się w tyle za innymi.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ALTA 0,00% 1,48 2026-02-06 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.