Sorry, że ja tutaj wyskakuję z czymś tak oczywistym, ale odniosłam wrażenie, że niektórzy potraktowali zbyt serio to co napisałam w poprzednim poscie, a to był tylko żart i odnosił się do braku wiarygodności w informacjach podawanych przez ALC.
Nie ma czegoś takiego jak ujemny free-float. Nigdy nie było i nie będzie więcej akcji w obrocie, aniżeli zostało wyemitowanych. Idiotyczna informacja na stronach wielu portali prezentujących profil ALC, pokazująca minusowy free-float, mówi tylko i wyłącznie o tym, że ktoś nie poinformował o zmianie posiadanych walorów. Czekam na uaktualnienie tych informacji. Sądzę, że Skotan jako potencjalny bankrut, nie dba już o nic i to on nie śle aktualnych inforamacji, nie obawia się prawdopodobnych kar, ponieważ trupa już niewiele boli. Moim zdaniem SKT już dawno ma poniżej 5% i powinien o tym poinformować.
Nooooo właśnie chyba skończyło się "nabywanie akcji" prowadzony przez ALC w celu ich umorzenia. Powinnam raczej napisać skończyło się manipulowanie kursem przez skupującego maklera. Manipulacja jaka miała tutaj miejsce aż dziwi, że nie zainteresowała KNF. przecież to było tak widoczne, że nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby widzieć. Najdobitniej chyba w dniu 19 czerwca, kiedy to do godziny 14,18 poszło w obrocie na GPW 650 akcji, w tym 430 o godz. 9,00 na otwarcie, a potem o godz. 14,18 piękne zaniżenie kursu o 5% i 20 400 akcji poszło z jednej kieszeni maklera do drugiej, czyli tyle ile ogłoszono w raporcie z tego dnia o skupionych akcjach przez ALC w celu umorzenia.
Piszę o tym, ponieważ obawiam się, że po uchwaleniu przez WZA uchwały nr. 17 nadal taka manipulacja będzie miała miejsce. Ale tym razem będę o tym głośno mówiła nie tylko na tym forum. Mam nadzieje, że zalejemy listami informującymi o manipulacjach na tym walorze, KNF, media i inne urzędy odpowiedzialne za ład i porządek na GPW.
Życzę nam wszystkim aby tutaj nie było już więcej krętactwa a reszta sama się ułoży.