Witam wszystkich,
tak jak wspomniałem, przez weekend kontakt był ze mną utrudniony.
1. Widzę że shorty nawet próbuja się podszywać. Z jednej strony jest to forma uznania. Ale te osoby powinny wiedzieć, że celowe działanie z wykorzystaniem znaku , symbolu nazwy bądź nicka w określonych okolicznościach jest podszywaniem się i grożą za to sankcje karne. Niech te osoby przy następnej takiej próbie spodziewają się korespondencji poleconej z ulicy Wiślickiej 6 w Warszawie. Mam już doświadczenia z egzekucją takich rzeczy. Nawet nie wiedzą jakie konsekwencje im grożą.
2.Z moich ust nigdy nie pojawi się nawoływanie do odwołania jakiś rzeczy, bo nie mogę czegoś takiego napisać. Mogę powiedzieć, że w mojej ocenie akcja gdzie inwestorzy wystawiają zlecenia na poziomie 100 zł przechodzi wszelkie oczekiwania i już zmusiła shorty do podjęcia działań panicznych.
O czym pisałem tutaj :
https://www.bankier.pl/forum/temat_goldmansach-doskonala-wiadomosc-link,66839363.html
3.W nadchodzącym tygodniu z mojej perspektywy nic się nie zmienia. Shorty mogą próbować jakiś ostatnich sztuczek. Ciężko mi przewidzieć jakich, ale z pewnością widzę pole do tworzenia sponsorowanych ( w ukryciu art ). Przypuszczam że będą tworzone na zamówienie podmiotów które pożyczyły akcje. Aktualnie wątpię, by ktoś niezależny przyłożyć do tego rękę. Tym bardziej, że wokół shortów zaczyna krótko mówiać "brzydko pachnieć". Ptaszki ćwierkają, że biura chcą odzyskać swoje akcje, a to że shorty pożyczyły akcje w trybie paniki od GS to tylko preludium problemów jakie je czekają.
4. Z moich obserwacji wynika również, że wśród nowych inwestorów spadł poziom wystawiania zleceń po 100 zł do arkusza. Jest tylko kwestią czasu jak się dowiedzą, ale mogą przeoczyć takie informacje.
5. Ktoś tutaj wykonał kawał dobrej roboty, moje pokłony bo na wykopie trzeba się porządnie użerać z userami, bo tam swoje konta również mają inwestorzy grający na spadki, nie fundusze, ale większe ryby.
https://wykop.pl/link/7467371/short-squizee-jsw-sytuacja-podobna-do-game-stop/najstarsze#124764569-124766715
6.W tym tygodniu "Trzy wiedźmy". Shorty mogą podjać próbę częściowej ucieczki na zasadzie 300-400 000 akcji w tym dniu. Osobiście mogę powiedzieć, że cały czas dokupuję i nie zamierzam rozstawać się z JSW albo do zejścia w Ortex shortów ponieżej 1% łącznie albo co najmniej do października. Ze swojej perspektywy widzę duże możliwości oddziaływania La Nina o czym wspominałem kilkakrotnie, ale do tego trzeba jeszcze poczekać.
7. Dywidenda. Nie oczekuję że będzie, bo nie o nią chodzi w short squizee, ale gdyby się pojawiła to ewidentnie przycyzniłaby się do wykończenia shortów bez znieczulenia. Szanse są 50:50. Więc metaforycznie :będzie albo nie będzie. Z bardzo delikatną przewagę że jest coś na rzeczy i ku zaskoczeniu może być. Ale takie zaskoczenia potrfią sprawić że dzień staje się nadzwyczajnie piękny.
8. Cóż, informowanie o sytuacji short squizz na różnych kanałach zawsze w cenie. By media głównego nurtu zauważyły walkę Dawida z Goliatem. A jak się ta walka skończyła wszyscy wiemy, czego wszystkim nam życzę :)
Żadne z wiadomości oczywiście nie są żadną poradą inwestycyjną etc.