Zamiast narzekać na kurs lepiej zagrać w prolog WS i dać swoje sugestie do poprawy przed early access. Osoby z Drago od czasu do czasu czytają to forum ;)
Moje uwagi - gra musi oddawać rzeczywistość - zachowanie wilków to obecnie czysta abstrakcja ;)
Moje uwagi:
1. dodanie kierunku wiatru - by przejść obok wilków nie wystarczy się schować w trawie bo zostaniesz z łatwością "wyczuty" trzeba przejść/chować się od zawietrznej - wtedy ma się szansę uniknięcia spotkania
2. przejście tuż obok śpiącego wilka wydaje się bardzo mało realne - z jaskini powinno się go wypędzić, na przestrzeni obejść "pod wiatr" - można dodać też dźwięk do nadepnięcia na patyki/liście które pobudzają wilka i konieczna jest ucieczka (trzeba patrzeć pod nogi)
3. mając siekierą w ręku powinno się móc uśmiercić/ranić/odpędzić pojedynczego wilka - odpędzony wilk może sprowadzić watahę wilków a ta już może uśmiercić.
4. pojedynczy wilk nie powinien zabijać na hita - powinien być system obrażeń, system walki, możliwość ucieczki poranionym - już gruby kij powinien wystarczyć by "ujść z życiem"
5. ognisko powinno się rozpalać mały, średni, duży ogień a nie od razu duży ogień
Moje uwagi potwierdzają inne opinie na steam np:
"Gra z dobrą grafiką, kiepską optymalizacją, brakiem węchu i słuchu u wilków i gównianą wyprawą na skraj pola widzenia, bo możemy schować się w krzakach, spacerując, a raczej poruszając się po śniegu, a wilki nas nie zauważą, ty ♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥ poważnie???.Teraz rozumiem znaczenie wyrażenia - słoń, który schował się między pomidorami, bo oczy ma czerwone, wszystko jest z tej samej opery, jak tu się tak schować przed wilkami, no, do diabła z nim, wilkami, no cóż, twórcy nic o nich nie wiedzą, no weź psa za przykład, cholera, a wilki są dziesięć razy bardziej niebezpieczne, nawet nie wiem, jak opisać to gówno w tej grze, ale to nie jest przetrwanie, ale sama gra jest prosta."