Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  19,44 zł , zmiana od tamtej pory: -36,47%

Naruszenia MAR

Witam akcjonariuszy,
informuję, że dzisiaj do KNF wysłałem zgłoszenie MAR, chciałbym, aby organ przyjrzał się dokładnie działaniom zarządu, gdyby nie fakt, że z dnia na dzień tracę zaufanie do spółki i osób, które sią nią zajmują, to nawet nie pomyślałbym o takim wniosku, niestety zarząd gra przeciw nam, dlatego chcę, aby KNF rzuciła okiem na BMX.

Zwróciłem uwagę na następujące informacje:
-Skup własny i ujawnienie informacji (przez przypadek) o skupie nie tylko dla BMX, ale również innego podmiotu.
-Informację o 2 wnioskach dotyczących obniżenia kapitału zakładowego, 2 odrzucone mimo prawnika w firmie, moja hipoteza jest taka, że było to robione umyślnie
-Mizurino ma 4,99% więc odrzucenie wniosków może mieć istotny wpływ w tym temacie
-Obniżanie kursu przez automaty w celu skupu jak największej ilości akcji przez zarząd, Mizurino i inne dogadane podmioty

Są to czyste hipotezy, ale zarząd nie gra z nami do jednej bramki, uważam, że w grę mogą wchodzić jakieś intratne wewnętrzne interesy o których nie mamy pojęcia.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BIOMAXIMA 0,00% 12,95 2026-01-26 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.