Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  31,70 zł , zmiana od tamtej pory: 233,75%

Naiwność level master

Prezes ubral was w drogie akcje pod jakies mityczne projekty. Pierwszy miał być w tym kwartale. Został jeden dzień wiec sami widzicie. Drugi, który miał być przełomowy, okazuje się być możliwością kupna akcji ułamkowych. Konkurencja ma to od dawna w standardzie. Naobiecywał Omar wiec macie. Zachwyty nad nim, nagradzanie go jako „osobowość roku” a zrobił was na szaro. Ja bym zapytał czy duzi gracze wiedzieli jak sprawa wyglada czy tak samo byli naiwni jak ulica?
Poza tym uwazam ze XTB straci przez to wielu klientów w Polsce. Wielu klientów było jednocześnie akcjonariuszami tej spółeczki. Wiec chyba oczywiste ze czując się oszukani i zrobieni na szaro pójdą gdzie indziej żeby w ten sposób odreagować swoją frustracje spowodowana postępowaniem wobec nich XTB. Tak się nie buduje zaufania. Dodawanie kolejnych kiczowatych animacji na Facebooku z pięknymi sloganami jak „zaufanie” nie pomoże jesli klienci=akcjonariusze poczują się oszukani. Giełda to nie zawsze tylko gra o sumie zerowej. Czasami trzeba pozwolić wygrać tez innym. W dłuższym terminie jest to opłacalne dla spółki, której sukces zależy również zaufania do niej jej klientów=akcjonariuszy. Wyszła Polska zaściankowość i pokusa zarobienia na drobnych. Na drobnych dzięki którym ta spółeczka egzystuje. Coś czuje, ze już nawet najwytrwalsi podziękują i pozbędą sie akcji a wraz z nimi zamkną swoje konta w XTB. Sam jako akcjonariusz (do niedawna bo sprzedałem w okolicach 33-34) rozważałem założenie konta w XTB by wesprzeć te spółkę skoro i tak obracam środkami na giełdzie. Pomyślałem ze dlaczego prowizja za przewalutowanie ma trafiać do innego biura maklerskiego. Ale teraz, to sie cieszę ze do tej pory tego nie zrobiłem. Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
XTB -0,97% 105,80 2026-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.