Być może Nostradamus ma rację !?
Niejaki "Nostradanus" napisał ciekawy post na forum Herkulesa :
"Ci co znają i czytają moje posty od lutego, doskonale wiedzą że wcześniej ostrzegałem o spadkach, które się sprawdziły.
Jednak argumentowałem, iż obecna sytuacja na rynku i na świecie jest inna i wyjątkowa. Sam mam spółki gamingowe i budowlane jak Herkules.
Pieniądz jest rozdawany w kredytach za darmo, przy zerowych stopach. Złoty traci na mocy, ogólnie waluty tracą moc nabywczą na całym świecie. W Rosji np. inflacja jest jeszcze większa...Ludzie po inwestowali w crypto, i siedzą skuleni na mega stratach.
Złoto nie ma jak inwestować, są podatki i problemy.
Nieruchomości stały się przeinwestowane, a rynek jest wykupiony z okazji...
Czas na rynkach na giełdy i akcje.
Historyczne szczyty na dużych spółkach...
Wiesz kolego co to oznacza na rynku, oraz jak zachowywały się małe i średnie, po tym jak spuchły duże spółki?
Otóż kolego zaczyna się pomału tzw. "hiperbola"
Nie powinienem nawet zdradzać tu otwarcie takiej wiedzy. Bo każdy powinien nauczyć się na własnej skórze.
Ale że nikt i tak nas pewnie nie czyta, a są to wyłącznie moje prywatne "wypierdki"
To co na koniec napiszę, że moim zdaniem weszliśmy w czas tzw. "spekulacji".
Polega ona na "wyławianiu" dość tanio wycenianych spółek C/WK, w branżach na tzw. "topie".
Kiedyś były to banki i finanse.
Obecnie są to spółki budowlano developerskie, jak i gamingowe. Gdyż to najsilniejsze "vide" naszej gospodarki.
Podtrzymuje że ta spółka również pójdzie wysoko i szybko. A jak dojdzie info... To nawet się nie obejrzysz jak zostaniesz "poza rynkiem", a spółka skoczy pod wyceny, o jakich dzisiaj nawet nie sądzisz...
Dlaczego?
Bo jest rynek byka. Pieniądz tani i nic nie warty. Trwa pandemia, liczy się spekulacja, i nadążanie za mega inflacją. Gdyż po mega inflacji zawsze może przyjść hiper inflacja. A na to wskazują wszystkie znaki, czy ich nie zauważyłeś?"