Dnia 2024-10-24 o godz. 11:39 ~Greg napisał(a):
> Jaki czynnik moze wplynac na wzrost ceny akcji?
Będzie oczywiście lepiej. do tego potrzebna jest cierpliwość (do końca roku) i choć niewielkie zasoby, by dokupić lub odkupić sobie, co jakiś czas akcji ACTION w śmiesznie niskiej cenie. Niestety konsolidacje wybijają dołem, bowiem nie sprzyja do wybicia górą otoczenie giełdowe, gospodarcze i polityczne (także światowe). Niestety kredyt zaufania do rządzących sfery biznesowej także się wyczerpał - można zobaczyć, gdzie były kontrakty na WIG20, a gdzie są teraz. Koniunktura wśród konsumentów nie sprzyja, bo ludzie oszczędzają by spłacać kredyty. Socjalistyczne rozwiązania wspomagają najuboższych, a nie klasę średnią, która jest czynnikiem napędzającym giełdę. Wśród wielu z nas też pojawił konsensus, że jeśli są chętni na sprzedawanie (co wynika z powyższego), to czemu nie korzystać z okazji i nie zwiększyć stanu posiadania akcji ACTION. Część, co odchodzi z naszej ulubionej Spółki pewnie też widzi wiele innych okazji na rynku giełdowym, które się pojawiły, a ACT się znudzili, zwłaszcza, że papier dołuje od początku lipca - niektórym brak cierpliwości - ale czy znajdą tak szybko firmę ze wskaźnikiem C/Z niewiele ponad 6? I do tego z dobrym Zarządem, jak w ACTION? Podsumowując: perspektywy są pro wzrostowe, jednak nie w takim otoczeniu, jakie występuje obecnie. Ja w każdym bądź razie dokupuję po troszeczku, w miarę możliwości, bo we większe ilości już się wcześniej zaopatrzyłem - dla kolejnego, nowego skupu. Pozdrawiam