Zgadzam sie z głosami ,że TXT to spółka dobra ,finansowo silna ,która posiada dobry produkt i markę . Ma małe zadłużenie i jest spółka technologiczną która to może bardzo szybko osiągnąć wzrost .
Wydaje mi się jednak że chyba nikt z was nie zwócił uwagi na jeden szczegół {może się mylę to sorry }
Pojawiają sie głosy że sztuczna inteligenacja wytnie TXT albo głosy aby zaiplikowali Open AI nawet płacąc za to .
Chce wam przypomnieć że TXT chce sam wyszkolić generatywną sztuczna inteligencję . Mało tego dane pozyskane od klientów będą przechowywanie i przetwarzane przez TXT bez dostępu do nich takich wielkich jak Meta .
To niby szczegół , pomijany w kalkulacjach ale ja zwróciłem na niego uwagę i pod to zainewstowałem w TXT.
Każdy kto będzie uzywał AI od Meta , Mikrosoft {Open AI) będzie dzielił się informacjami z tymi firmami a one wykorzystają to do cna.
Oczywiście na co dzień mamy to w nosie zawołaś hej SIRI i apple ci odpowie a twoje dane sprzeda reklamodawcą . Ale jak prowadzisz duzy biznes to prywatność staje się kluczowa .
Poza tym od jakiekoś czasu analitycy zaczynaja przebakiwać o tym że jedną z niewielu spólek na GPW które moga opanować sztuczną inteligencję jest właśnie TXT .
To wygląda tak jakby musieli wyrąbać sobie swój kawałek lasu lub jak mówi Buffet wykopać fosę .
Od dawna mi się podobał Livechat a teraz wreszcze uznałem że cena jest adekwatna.
"cena to to po płacisz a wartośc to to co otrzymujesz" Warren Buffet