Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  28,15 zł , zmiana od tamtej pory: -17,41%

Moje wrażenia z gry

W temacie o predycji sprzedażowej napisałem co myślę o tym forum, nie będę się powtarzać...

Na plus trzeba zaliczyć to, że w końcu udało się zoptymalizować grę na premierę – coś, z czego Bloober był znany w złym tego słowa znaczeniu. Tym razem wygląda to perfekcyjnie, przynajmniej na podstawie filmów z PS5, które oglądałem, i jestem dobrej myśli również co do innych platform. Klimat postapo prezentuje się świetnie, a mechanika „merge” naprawdę robi wrażenie, bo wymaga kombinowania i daje emocje, gdy trzeba uniemożliwić wrogom połączenie. Dużo pochwał należy się też udźwiękowieniu – szepty, odgłosy zza ścian i ambiient budują atmosferę. Unreal Engine 5 odpowiada za bardzo mocną oprawę graficzną, która dodatkowo potęguje klimat.

Są też pewne minusy. Walka przez pierwsze dwie–trzy godziny jest dość powtarzalna i dopiero kolejne bronie oraz dodatki wprowadzają większe urozmaicenie. Pojawia się sporo tych samych wrogów, co może lekko zawieść – jeden z bossów powtórzył się nawet w dwóch starciach, choć to nadal tylko początek gry! Do tego przeciwnicy bywają przewidywalni (nie mówię tu o bossach)

Wybiegając w przyszłość, niektórzy narzekają, że protagonistką jest kobieta. Moim zdaniem w ewentualnym DLC może pojawić się inna grywalna postać, która już teraz została wprowadzona do fabuły. Chodzi o Pathfindera, którego historia jest bardzo ciekawa, i nie jest to postać pokazana w ostatnim trailerze. Ciekawe, czy dobrze to przewiduję.
Całość wygląda obiecująco i jeśli Cronos przebije się do Top 20 na Steamie, może okazać się prawdziwym hitem. Myślę, że na Metacritic powinni oscylować wokół 82-85 punktów, co jest solidnym wynikiem, zachęcajacym do sprawdzenia gry.

• Moje wrażenia z gry Autor: ~As

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BLOOBER -0,64% 23,35 2025-12-23 13:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.