Na początek chciałem zauważyć, że te wypociny buraka narazie nie przynoszą skutku!
I nic nie wnoszą, zresztą jak większości z nas!
I czasem moje chociż, żadko wypowiadam się na forum! Ale nie o tym chce pisać!!
Wedłóg mnie to 15 stycznia przebiliśmy się przez trend zniżkujący trwający od listopada 2007. I na to wygląda że od 15 stycznia jesteśmy w nowym trendzie (trendzie zwyżkującym) ale to się dopiero okaże jak silny będzie ale analiza nie opiera się tylko na analizie technicznej - ona jest pomocna często pomaga nam ale do tego trzeba doświadczenia by dobrze interpretować to co się dzieje, a z tym jest bardzo ciężko! - dodatkowo wszystko zależy od analizy fundamentalnej: PEPEES stawia na jakość czego w tym roku mamy podtwierdzenie, stara sięo dotacje do nowych projektów, zysk w 1 kwartale 2008 był słabiutki a 2 i 3 to strata częściowo zapewne z powodu silnej złotówki, a następne to pogłębiający się kryzys który( powstały w stanach przez zaniedbania tamtejszych władz jak i zachłanność ludzką!, rozprzestrzenił się z zabójczą siłą i pewnie długo przez to będziemy cierpieć! Nasza zł. osłabła i słabnie nadal, co może przynieść korzyści dla pepees-u to zależy od wielkości eksportu firmy. Zapewne wynik za 2008 rok nie będzie oszała miający ale licze że 4 kw. ma lepszy a jeśli tak to wedłóg mnie należy się spodziewać tylko lepszego czyli kontynłacji trendu zwyżkowego, a do tego jakieś info na temat dotacji - troszke optymizmu panowie i panie. Do końca dzisiejszej sesji nie byłem pewien czy mamy drugie minimum ale ta ostatnia transakcja chociarz marna to pozwoliła mi wierzyć że jestem na dobrej drodze chociarz minimum drugie może jeszcze powstać nawet na poziomie 0,31gr a czym linia trendu jest słabiej nachlona tym trend jest silniejszy. Na analizie to powiem szczerze że jestem słaby, państwo mają większe doświadczenie to może napiszą coś na ten temat?
Reszta zostaje dla was chciałbym żeby ludzie częściej pisali swoje spostrzeżenia, teorie co do zachowania ceny jakiejś spółki.
Pozdrawiam akcjonariat pepesa!!!