Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,45 zł , zmiana od tamtej pory: -80,90%

********** Moja opinia o spółce Varsav.... - wers. *********

Panowie, zawsze tu pisałem to co myślę i teraz też napiszę.

Mega się jarałem tą grą od początku i zawsze o tym tu pisałem. Sam kupiłem 3 sztuki i rozdałem po kuzynach. Ale przy najszczerszych chęciach kursu sam nie pociągnę. Też bym chciał żeby było inaczej :(.
Pierwotnie planowałem siedzieć tu max 2 lata i wyjść po 2-3 udanych premierach po kursie dwucyfrowym. Nie wstydzę się dziś tamtych planów. Przeciwnie, przyszedł czas te plany zweryfikować.

Można wybaczyć spółce nieudaną premierę. Musi założyć się naprawdę wiele czynników, żeby gra „zażarła” na rynku – nie tylko produkt. Można wybaczyć brak kasy w kasie, bo niby skąd? Mogę wybaczyć, że przesuwają premierę 2 razy – cierpliwy jestem, umiem czekać na konfitury. Mogę wytłumaczyć średnie recenzje gry, tłumacząc to wysoką ceną gry w relacji do zbyt krótkiej rozgrywki. Ale bezczelnego okłamywania akcjonariuszy już NIE !

Nie może być tak, żeby Prezes z uśmiechem na ustach, miesiąc temu, opowiadał jakie to miliony spółka otrzyma od Epic, zapewniając jednocześnie, że są to sumy znacznie większe od oczekiwań. Nie może być tak, że na 24h przed fatalnym raportem, spółka puszcza kolorowego bąka o tym, że już w „zasięgu ręki” ma 5 milionów dotacji „w kieszeni”. 
Nie dość, że kłamią to jeszcze manipulują akcjonariuszami.

Ja nie twierdzę, że jakieś dotacji nie dostaną. Nie twierdzę, że nie uda im się odzyskać jakiejś kasy od Epic.
Ale fakt jest taki: Bee Simulator się nie sprzedaje, kasy w kasie brak, a prezes Rosiński – pluje mi tu w  twarz i każde udawać, że słońce świeci. Za długo robię w tym interesie i za długo, w bólach, gromadziłem mój majątek na giełdzie, żeby taki chłoptaś robił koło pióra.

Spółka Varsav straciła moje zaufanie. A to jest więcej niż brak kasy w kasie :(.

Czytam Wasze komentarze i pytania, czy będę dokupował na spadkach? Odpowiem tak.

Osobom typu Reznor, (tu przepraszam Cię bardzo, że posłużę się Twoim przykładem), które mają stały wysoki CASH FLOW spoza giełdy; osobom, które mają w portfelu akcyjnym KILKA złotych koni, które ciągną rydwan i zapłacą za Wasze giełdowe błędy; osobom, które mają DOŚWIADCZENIE (!) w uśrednianiu w dół i w ciągłym "dokładaniu do stratnych” pozycji - odpowiem tak: niech robią co chcą.

Ale siedzę na tym forum od prawie dwóch lat, gadam z Wami i takich osób jest tu zdecydowanie mniej.
Większość pisze, że zapakowała się pod korek, albo prawie, i czeka cały czas.
Można Panowie czekać i się nie doczekać całe lata…….. Można bez końca uśredniać w dół i skończyć z kupą taniego papiera, który dłuuuugo nie odbije - tylko, że Wy już kasy nie będziecie mieli na żaden inny ruch.
Trwałe dokładnie do stratnych pozycji nie jest niczym innym, jak tylko niechęcią przyznania się do błędu i brakiem ucięcia straty w odpowiednim momencie. Ma się wtedy chwilę komfortu psychicznego, że się zrobiło „dobry” zakup i zaniżyło średnią. Znieczulenie zwykle trwa krótko, a potem jeszcze bardziej boli.
Czasem lepiej pogodzić się ze stratą, przyznać do błędu i przesiąść na innego konia. Tylko z głową Panowie!
Bo potem jest płacz, że się siedziało na Juju i tam w tyłek dostało. Albo jest płacz, że na Farmie też zero stabilności i ciągła jazda i spółdzielnia rządzi.

Panowie, są spółki na GPW, które się stale rozwijają i mają stały dopływ gotówki na wysokim poziomie i znacznie mniejsze ryzyko inwestycji. Może czas opuścić spółkę typu Farm51 po pierwszej nieudanej premierze a nie czekać do trzeciej ? hm?
Ja nie twierdzę, że tu nie będzie suwaków spekuły w górę i w dół. I że nie będą kręcić kółek, bo przecież często kręcą. Zrobicie jak uważacie.

Nie zamierzam nigdy naganiać na spadki ani Varsav ani Ovid. Nie będę masowo produkował psychotycznych wątków, spokojnie :). Natomiast nie zaufam spółce  koleżance - Ovid Works i nie wydam na to swoich pieniędzy. Są na rynku inne możliwości, a to jest dla mnie zakup obarczony już na start zbyt dużym ryzykiem. Miałem takie plany, ale uległy zmianie.

Żeby była jasność, wszystkim Akcjonariuszom życzę jak najlepiej. Serio. Oby Giganci się udali, a Aria jeszcze lepiej. Giełda to ciężki kawałek chleba, ale cierpliwość często zostaje nagradzana. Napisałem to, bo zawsze byłem szczery w jaraniu się tą spółką  i jestem szczery również dziś. Możecie hejtować :).

Najbliższe techniczne wsparcia dla Varsav: wsparcia silne 2.09 oraz 1.24****** wsparcia dodatkowe: 1.96 oraz 1.64. Wers.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
VARSAV 0,00% 0,47 2026-06-26 15:15:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.