Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,65 zł , zmiana od tamtej pory: -50,06%

Moja ocena sytuacji

Witam,
Uważam że ten kilkumiesięczny marazm przy niedużych obrotach powoli dobiega końca. W świetle ostatnich informacji ze spółki oraz niezłych perspektywach w najbliższym czasie można z dużym prawdopodobieństwem założyć wzrost wartości akcji Zametu. W przypadku takiego scenariusza powinien nastąpić równocześnie wzrost zainteresowania spółką przez inwestorów, a także co bardzo istotne, znacząca poprawa płynności na papierze, co pozwoliłoby na wejście akcjonariuszy z grubszym portfelem. Przymierzam się do pierwszych zakupów w następnym tygodniu i zakładam realną możliwość wzrostu kursu. Przy założeniu wzrostu  ceny akcji w okolice 2,30-2,60 powinna nastąpić naturalna poprawa płynności na tym papierze oraz zwiększone zainteresowanie rynku tą spółką. Czy powrót w okolice 5zł jest możliwy? - tego nie wiem, ale doświadczenie pokazuje, że na giełdzie (szczególnie naszej GPW) wszystko jest możliwe. Takie jest moje zdanie, a jak będzie to się z pewnością niedługo przekonamy, nie namawiam jednak nikogo na zakup/spćrzedaż akcji Zametu, każdy indywidualnie powinien podejmować decyzje i sam potrafić ocenić stosunek ryzyka do swoich możliwości. Zlecenie stop loss w tej sytuacji to rzecz jasna podstawa, ale o tym z pewnością nikomu już przypominać nie trzeba. No cóż... wypada tylko życzyć wszystkim forumowiczom trafnych inwestycji, chociaż ja tego niestety nie zrobię, ponieważ myślenie życzeniowe to jak wiemy dokładne przeciwieństwo myślenia logicznego :-)) Ale za to wszystkich pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ZAMET 3,00% 0,82 2025-10-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.