Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,53 zł , zmiana od tamtej pory: 15,03%

Moim zdaniem wyniki IIIQ15 są tragiczne.

Spółka podała wyniki narastająco za III kwartały 2015 r., nie podała natomiast wyników dotyczących wyłącznie III kwartału 2015r. Wyniki te ja wyliczyłem
JHM DEVELOPMENT w III kw. miał 553 tys. zł
MARYWILSKA 44 miała 954 tys. zł
JHM 1 miał 78 tys. zł
JHM 2 miał 152 tys. zł
JHM 3 miał 4 tys. zł
- są to najgorsze wyniki tegorocznych kwartałów.

Przychody IIIQ 2014 to 65.789 tys. zł a koszty rodzajowe 33.282 tys. zł
Przychody IIIQ 2015 to 59.666 tys. zł a koszty rodzajowe 41.356 tys. zł
Czyli spadek przychodów o 9,30% a wzrost kosztów rodzajowych o 24,30%

Z tych wyników wynika, że wyniki za cały rok będą najgorsze, jakie były kiedykolwiek - może dlatego Prezes obiecał dywidende za 2015 rok bo wiedział, że zysk w JHM Development będzie symboliczny. W październiku sprzedaż była o 25% niższa niż we wrześniu w listopadzie i grudniu też pewnie nie będzie za wielka więc za IVQ15 zysku może nie być bo także przychodów z najmu mieszkań w Helu też nie będzie a to był przychód z najwyższym wskaźnikiem rentowności.

Nie bierzcie tego do siebie, ale ja od jutra powoli będę się ewakuował, tak jak zrobiłem to wcześniej na Mirbudzie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JHMDEV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.