Chcę sie podzielić z Wami paroma refleksjami. Cygan od wywiadu przestał ujadać, ale pewnie po moim poście się uaktywni.
Ale do rzeczy.
Przeanalizowałem ostatni wywiad, i po wypowiedziach oceniam , że osiągniecie sukcesu jest już znacznie bliżej (ale nie tak blisko)
Szanse na uzyskanie certyfikacji oceniam na 90%
Czemu tak duzo? Ponieważ produkt, który oni wykonują, nie jest inwazyjny w ciało ludzkie i nie jest potrzebne spełnienie setki norm.
Inne firmy, mają z tym problem, dlatego ciągle potrzebują kasy na dalsze badania i udoskonalenia. Taki Medinice od 5 lat pracuje i pracuje, robi emisje, i znow pracuje, poda jakis super komunikat itd.... jaka jest jego kapitalizacja? 66 mln....przy przychodach 200 tys
Inne firmy z branzy Airway cap 18 mln przychody 11 tys, Medapp cap 51 mln przychody 5 mln, Pure cap77 mln przychody 70 tys,, SDS cap 65 mln przychody 0, Molecure 213 mln przychody 5 mln, Genomtec 99 mln przychody 0 !!!!! Brainscan 44 mln przychody 200 tys
A nasz milton.... Cap 7,5 mln przychody 800 tys! Tylko jedna z wyzej wymienionych firm ma wyzsze przychody niż Milton!!!
Milton do najgorszej firmy z branzy pod wzgledem kapitalizacji (Airway) aby sie zrównać musiałby urosnąć 250%
Wiec ja uważam , że mamy perełkę w portfelu, a po certyfikacji powoli bedziemy ruszac z peronu. Dlaczego powoli?
Bo jest zbyt dużo zawiedzionych inwestorów, a zarząd chce wprowadzać urzadzenia tez powoli....Wiec pewnie najpierw bedzie pracowało 5 potem 10 potem 20 potem 40 i dopiero wtedy może być spółka zauważona przez poważnych inwestorów...
Moim zdaniem zainteresowanie wieksze bedzie przy kapitalizacji okolo 50 mln.... bo wyjdzie wtedy , ze jest duży potencjał do zdobywania wielkiego rynku.......
A jakie sa czynniki ryzyka?
Dla mnie, to to, że spółka powstała tylko dla otrzymania grantów , a jak sie uda to tez przy okazji zyski na rynku kapitałowym.
To jest najwieksze ryzyko.
Ale policzcie ile można stracić a ile zarobić....
Stracić może 20-30 groszy , a zyskać? minimum 2-3 zł....
Przy cenie 3 zł , kapitalizacja bedzie podobna do Brainscan, a wg mnie produkt Miltona bedzie miał wieksze wzięcie.
P.S
Witam weterana w akcjonarjacie.... U mnie paket sie cały czas zwieksza, pare kilo wpadło ostatni w granicach 0,41-46
Ostatnio nikt nie sypie.... wszystko przez Cygana bo przestał pisać....
Cyganie poprosze o pare postów, może jeszcze coś wpadnie...