Forum Giełda +Dodaj wątek

mewa mewa 4-5 zł

...no tak chyba czas dać sobie spokój z pisaniem, wszystko jest jasne , zakładając , że nie ma tu przekrętu i zważywszy na poniższe, że mewa ma lub może mieć około 77 mln zł gotówki, że jest przejmowana przez Patrowicza, że ma bardzo niski free float i będzie prowadzić jakąś inną działalność, to według mnie wskaźnik c/wk powinien wynosić około 4, czyli cena za jedną akcję 4-5 zł, a dodając do tego free float i fakt kto przejmuje mewę to mogę się mylić i podbijam 10-15 zł, tak więc trzeba obserwować ....teraz być może będą czekać aż zlecenia sprzedaży z wyższych poziomów przejdą niżej, więc może nic się nie dziać przez kilka dni , ale mogę się mylić, dzisiaj m. in. widać dopiero ile z obrotu przez ostatnie dni to spółdzielnia a ile to przygodni inwestorzy ( a nawt dziś na otwarciu i krótko po poszło kilka zleceń " na zachętę " ) ....trochę mnie bawi przeświadczenie, że cena akcji zależy od wskaźników tendów prowadzonej działalności itp, ..być może na 10 - 15 % spółek tak ale przerażająca większość jest ustawiana i podane czynniki mogą mieć wpływ na wycenę na bardzo krótko, szczególnie zabawne jest w kontekście przyszłych emerytów i OFE, bo przecież nawet w przypadku dużych spółek akcje służa do ustawiania kontraktów na wigi, przez ogromnych spekulantów, którzy tak naprawdę odwracają w odpowiednim momencie swoje pozycje i zmieniaja tendy, .....życzę wszystkim powodzenia .....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLYMETAL 0,00% 0,06 2016-06-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.