Pan Mentzen doskonale wiedział, że osiągnął swój szczyt możliwości w pierwszej połowie 2024 i dlatego sprzedał marzenia inwestorom, czyli zrobił was na szaro, bo doskonale wiedział z czego wzięły się dobre wyniki i wiedział, że się nie powtórzą, więc niech nie opowiada bajek, że brakuje mu czasu na prowadzenie firmy. Niech lepiej się przyzna, że nie ma żadnego pomysłu na poprawę wyników.
Jak ktoś myśli inaczej to dla mnie jest Jeleniem.
Jestem przedsiębiorcą od 25 lat i wiem jak Świat się kręci. Ja np. w mojej 4 osobowej firmie w 2023 roku osiągnąłem 0.9mln czystego zysku, ale wtedy udało mi się kilka rzeczy na których zarobiłem sporo. W 2024 zarobiłem 0.6 mln bo po pierwsze nie chciało mi się zasuwać tak ciężko jak rok wcześniej, a po drugie warunki się zmieniły.
Na polskiej giełdzie chyba głównie sprzedawane są marzenia w które ludzie wierzą.
O Panu Mentzenie biorąc pod uwagę jego podglądy polityczne mam jak najgorsze zdanie i nigdy bym nie zainwestował w jego firmy nawet 1 zł, bo na ogół za takimi osobami stoi jedna wielka ściema.
Zresztą jak ma tyle kasy w bitcoinach to niech część sprzeda i odda inwestorom to co stracili w przeciągu roku.