Czytałem ostatni artykuł w podłodze wnioski nasuwają się same. Tomek cały czas pisze o nieuchronności digitalizacji gospodarki i dziedzin życia , a te procesy to już przeszłość. Chłopie obudź się i rozejrzyj. to już dawno nastąpiło i samo rozwija się siłą rozpędu. Czas na sztuczną inteligencję, technologie wirtualnej rzeczywistości, czy jak pokazuje pole walki na Ukrainie technologie kosmiczne.
Co jeden wywiad z T.Cz to biadolenie jak mu Państwo uwaliło JTT, albo historie przed lat o spotkaniu prezesa Softbanku , albo MacGovena z IDG … to jest już nudne . W tej spółce ewidentnie potrzebny jest powiew świeżości. Może prezes już jest za stary powinien odejść na emeryturę i sprzedać ten biznes komuś komu bardziej zależy.
Ponieważ mam parę akcji nie interesuje mnie jego amatorska kariera sportowa ile przebiegł maratonów , czy gdzie wlazł na jaką górę i szpanowanie na zdjęciach w Internecie. Bardziej interesują mnie nowe inwestycje i pomysł jak uporać się z wiecznym dyskontem i ujemnymi stopami zwrotu (i to już od ponad 2 dekad.) Jeżeli spółka jest spółką publiczną , a nie jak tu ktoś napisał domem publicznym to jest w tej chwili najważniejsze.