"9 lat temu, prawie co do dnia, dołączyłem do prof. Magdaleny Staniszewskiej i Marcina Staniszewskiego, współzałożycieli i pomysłodawców SDS Optic, których wizja stworzenia i wdrożenia przełomowej technologii mikrosond światłowodowych do diagnostyki nowotworowej przekonała mnie, że warto porzucić świat wielkich korporacji i wspólnie zbudować coś, co może pomóc ratować ludzkie życie.
Moją osobistą misją w SDS Optic było nie tylko wsparcie i zagwarantowanie zasobów do tworzenia i rozwoju technologii inPROBE, ale współtworzenie czegoś przełomowego, co będzie stanowiło różnicę do tego, jak dziś diagnozowani są pacjenci nowotworowi. Jesteśmy w trakcie badań klinicznych, pozostał zatem tylko mały krok, aby to marzenie się spełniło.
Jako jeden z istotnych akcjonariuszy SDS Optic będę wspierał Zarząd, Radę Nadzorczą oraz cały Zespół zawsze, kiedy będą tego potrzebować. Pozostaję w akcjonariacie spółki, pozostaję również niezmiennie wiernym fanem technologii inPROBE oraz możliwości jej skalowania w kierunku zupełnie nowej metody diagnostycznej, która ma szansę wejść do praktyki klinicznej na całym świecie, co przełoży się na wycenę i wartość posiadanych przez akcjonariuszy aktywów.
Dziękuję również Inwestorom, dzięki którym możliwy był każdy sukces i zrealizowany kamień milowy. W szczególności dziękuję Aniołom Biznesu, którzy uwierzyli w SDS Optic na etapie konceptu technologii i tworzenia Spółki; funduszowi Polskiej Fundacji Przedsiębiorczości który zainwestował w 2013 r.; INNOventure ASI od którego inwestycji pod koniec 2017 r. rozpoczął się intensywny rozwój Spółki; Europejskiemu Bankowi Inwestycyjnemu oraz wszystkim Inwestorom Indywidualnym i instytucjonalnym, którzy stale wspierają SDS Optic w jej drodze i przygodzie giełdowej."
https://www.linkedin.com/pulse/moje-9-lat-i-pożegnanie-z-sdsoptic-matt-sagan-mba-zlnif/