Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,00 zł , zmiana od tamtej pory: 252,50%

Matko boska

Ludzie, haha, wy naprawdę bijecie się o akcje firmy, która stoi na skraju bankructwa? Jeżeli tak, to GPW naprawdę mocno odjechała.
Rzućcie okiem na ich ostatni raport roczny: https://www.bankier.pl/static/att/ebi/2020-07/0000122786_202007170000127897.pdf 
Jak wół jest tam napisane, że:
- firma miała na koniec 2018 6mln kapirtałów własnych, a na koniec 2019 już tylko 1,4mln, czyli mają coraz mniej kapitału
- firma ma zobowiązania na 10 bankiek (10.000.000!!!!!), a jeszcze na koniec 2018 miała 4 bański - zadłuża się na maksa. W samym tylko 2019 6 baniek kredytu
- na koniec 2018 miała 0,7mln zysku netto, a na koniec 2019 ma 4,6mln STRATY! Powtarzam: miała prawie tyle straty ile jej cała kapitalizacja na GPW
- w raporcie spółka przyznaje, że "W ocenie Zarządu 2019 rok przyniósł znacząco więcej trudności aniżeli pierwotnie zakładano. Największym sukcesem Spółki w tym okresie było uzyskanie dofinansowania na realizację projektu pn. „Centrum Badawczo – Rozwojowe Przedsiębiorstwa Robót Instalacyjnych EKOPARK” - a więc największym sukcesem było otrzymanie dofinansowania!?! Wow!
- rozumiem, że wzrosty pod jedno zdanie "Ambicją i celem Zarządu jest zwiększenie sprzedaży Odnawialnych Źródeł Energii"??? Serio?

Ludzie opamiętajcie się, tu jak okaże się, że król jest nagi, to w 2 tygodnie zejdzie do 5 groszy. Stracicie 97.5% kapitału lub innymi słowy inwestując 2000zł zostaniecie z 50 złociszami. Akurat tyle, żeby pójść na piwo i się upić, aby złagodzić ból. A jak zainwestujecie 6000zł, to i dwóch kolegów będziecie mogli wziąć, ale już nie dziewczyny, bo za 50zł na randkę to wstyd.

Naprawdę, jeżeli nic nie wiecie o spółce, to opamiętajcie się i nie dajcie się nabić w bambuko. Ja mam 20 lat inwestowania za sobą i wszedłem tu tylko, bo ktoś na Grodnie i TIM naganiał na Ekopark. I włos mi się na głowie zjeżył. Jeżeli już chcecie inwestować w OZE, to Grodno lub TIM lub Sunex jak sporo spadnie, ale nie tu.

Do tych, którym oszczędziłem dramatu finansowego - nie ma za co.

Obecnym akcjonariuszom zaś życzę mocnych nerwów i co złego to nie ja - ja tylko podałem fakty i próbuję ochronić ludzi przed manipulacją. Nie mam tych akcji, nie miałem, nie będę miał.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOPARK 0,00% 7,05 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.