Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,10 zł , zmiana od tamtej pory: -40,85%

Massmedica przejdzie na GPW ?

Wspomnicie moje slowa ze MSM przejdzie na główny parkiet.

Akurat ta spółka ma dosłownie prawie wszystkie warunki spełnione.

Stabilna sytuacja dochody przepływu finansowe jest na giełdzie od 7 lat.

Brakuje tylko jednego wyceny do poziomu 20 zl za akcje ale to jak widzicie to kwestia dosłownie paru komunikatów oraz byc moze paru miesiecy.

Nie musi nawet robic nowej emisji procedura jest wg nowych przepisów bardzo uproszczona i duzo tańsza.

Teraz chodzi tylko o wycenę.
A sentyment inwestorow jak widzicie bardzo sie zmienia. Wszyscy rzucili sie na zakupy bo uświadomili sobie jedno. Ze w 2019 emisja byla po 7.80 a jednocześnie obecna sytuacja jest duzo lepsza. Rekordowe przychody zamówienia OpenCast prototyp robota. Oraz co wazne historia Synektik z całym szacunkiem bo MSM to młodszy braciszek ale to moze byc podobnie choć na mniejszą skalę. Ale my tu mamy wycenę do niedawna 10 mln a nie .....2.5 mld.

Dla mnie oczywistym i naturalnym jest przejście na główny parkiet. Wspimnicie moje slowa. Ta myśl może będzie jeszcze w tym roku.

Załóżmy ze w wolnym obrocie jest do kupienia max 300 tys akcji ja mysle ze mniej podciągnięcie do poziomu 20 zl to stosunkowo niewielki koszt. A jesli ktos mądry to kupi lub kupil schowa i nie sprzeda. Wtedy te koszty beda naprawde niewielkie a potem moga wejsc fundusze i wtedy trzeba oddać za 40 czy 50

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MSM -1,64% 4,20 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.