Forum Giełda +Dodaj wątek

manipulacja?

powoli mam dosyć tego papieru. Nie wiem czy ja mam jakieś teorie spiskowe ale to co się tu wyrabia wg. mojej oceny to jawne bezczelne manipulowanie kursem. Dlaczego tak myślę? spróbuję wyjaśnić. Od dłuższego czasu na papierze praktycznie nie ma podaży. Dzisiejsze zachowanie kursu świadczy o tym że "ktoś" próbuje go wykreować jak? rzucenie głupich 10 tys PKC na takiej tabeli ofert musiało spowodować uwolnienie stop lossów które momentalnie zostały zgrabione. Czy ktoś o zdrowych zmysłach sprzedaje taka niewielką ilość akcji na takim płynnym papierze za pomocą PKC ???? ja myślę że nie. I zagrywka pod koniec sesji ukryte zlecenie sprzedaży na poziomie 2,40. Fixing gdzie w ostantich 10 sekundach sesji zrzucona jakąś groszową ilość akcji tak by zamknięcie było na właśnie tym poziomie pod 2,40. konkretnie 2,38. ?? Po co poniżej 2,40?, proste bo to na tym poziomie właśnie jest ważny punkt oporu którego przebicie generuje syganał sprzedaży.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
08OCTAVA -6,01% 0,62 2026-05-22 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.