Forum Giełda +Dodaj wątek

Mam pytanie...

Chłopaki, powiedzcie mi coś, bo tak sobie siedze i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Kiedyś ktos mi na tym forum odpowiedział, że jednym z czynników wpływającym na wzrosty kursu akcji jest pozytywna rekomendacja. Wierzę, że wkrótce takową otrzymamy od jakiegoś biura maklerskiego, ale tak sobie myślę, że Magellan już otrzymał rekomendację od BGŻ dwa miesiące temu, a jednak na dzień dzisiejszy tam u nich nie jest ciekawie, bo kurs zaczyna się osuwać. Z tych wypowiedzi, które czytam to w rekomendacje raczej się ogólnie nie wierzy, ale z drugiej strony to sobie sprawdziłam rekomendacje BZWBKna ich stronie i ich typy wyraźnie się sprawdzają, oczywiście na przestrzeni jakiegoś czasu.
Ktośkiedyś zadał to pytanie w szkole giełdowej, ale facet nie chciał odpowiedzieć.
A Wy co na ten temat sądzicie, które biura maklerskie są najlepsze w rekomendacjach?
Przyznam, że za tym moim zastanawianiem się kryje się fakt, że lekko zaczynam się niepokoić tym spadkiem kursu dużo większego przecież Magellana w stosunku do MWT.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MWTRADE 2,02% 4,04 2025-10-31 09:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.