Jeśli ktoś chce odpowiedzieć na wezwanie po tej cenie to najlepiej zrobić to w ostatnich możliwych dniach, tym samym dajecie sobie szansę na podniesienie ceny. Do podnoszenia ceny w wezwaniu najczęściej dochodzi w ostatnim tygodniu (ewentualnie 2 tygodniach) przed końcem wezwania. Osobiście liczę na podniesienie ceny i mam nadzieje, że wcześniej dojdzie do jakiegoś porozumienia OFE mówiącego o nie odpowiadaniu na wezwanie. W ostatnim czasie bardzo dużo cen z wezwań było podnoszonych, a biorąc pod uwagę że w tym przypadku chodzi o przejęcie kontroli nad spółką z możliwością zdjęcia jej z giełdy i poziom wycen fundamentalnych z rekomendacji, myślę że OFE powinny się potargować, tym bardziej po pokazanych wynikach dotyczących zakontraktowanych lokali. Biorąc pod uwagę, że cena w trakcie wezwania została już poderwana to myślę, że nie skończy się na pierwszej cenie z wezwania ale oczywiście mogę się mylić.
Informacja o ewentualnym podniesieniu ceny może wpaść po sesji, tak jak było to na Integerze, co zrobiło sporą lukę na wykresie, w związku z tym myślę, że aktualnie bardziej opłaca się być akcjonariuszem niż nim nie być.
Mniej więcej to samo pisałem przy wezwaniu na Synthos i tam cena została podniesiona (tylko o ok 3% ale tam była nieporównywalna sytuacja, gdyż to główny akcjonariusz wzywał, a i wyceny były inne).
Reasumując, jeśli chcesz odpowiedzieć na wezwanie po cenie z wezwania to zrób to możliwie późno, dając sobie szansę na podniesienie ceny, a wcześniej noga na nogę.
To tylko mój pogląd, niech każdy sam podejmie decyzję. Niczego nie rekomenduję.
Pozdrawiam