Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,55 zł , zmiana od tamtej pory: 1 354,55%

Mały update

Muszę powiedzieć że to był dość pracowity weekend dla mnie jeśli chodzi o Wikanę.
Jak już wspominałem wcześniej skontaktowalem się z osobami, które organizowały porozumienia na Polcoloricie i Elektrimie. Od Pana Daniela z Elektrimu mam instrukcję jako powołać takie porozumienie. Z Panem Kamilem z Polcoloritu jestem umówiony na rozmowę telefoniczną. Ma mi opowiedzieć jak oni zaczynali i odpowiedziec na ewentualne pytania. SII wroci do mnie na poczatku sierpnia, bo mają sezon urlopowy.
Wyslalem też 50 maili do ludzi, z ktorymi mialem kontakt z czasow batalii o Mastersa. Zrobilem też przegląd forów na Parkiecie i Stockwatch i wyslalem drugie 50 wiadomosci do ludzi, ktorzy się wypowiadali na watkach Wikany. Zobaczymy jaki będzie odzew. Trochę niepokoi mnie ze wiekszosc z nich przestala byc aktywna na tych forach w latach 2009-2013 co by sugerowało, że posprzedawali akcje albo zakopali je głeboko na swoich rachunkach. Mozemy miec tylko nadzieję, że jeśli sprzedali to nie trafily do slupow B., a do innych drobnych ktorzy uśredniają.
Jak wspominalem nie chce nikogo namawiac do zakupow i nie powinienem tego od Was oczekiwac, ale moze naprawdę warto. Cena w tej chwili jest atrakcyjna, mozna sobie znacznie uśrednic jeśli ktos ma wysoką cenę, a czuję ze B. moze mieć duzo wiecej niż posiada oficjalnie. Jesli przekroczy 90% to jesteśmy umoczeni. Niech kazdy sobie przekalkuluje ryzyko co bardziej mu się oplaca. Widac, że zalezy im na trzymaniu ceny w ryzach miedzy 50 a 55. Ja zamierzam dokupować w miarę swoich mozliwosci. Obysmy sie tylko nie obudzili z reką w nocniku ze przespaliśmy ten ostatni moment, kiedy można jeszcze coś zrobić.

Kończę cytatem, na który wczoraj natknąłem się przegladając stare wątki Polcoloritu:

A co wszyscy robiliście jak kurs spadał ? Autor: ~BoB [87.205.93.*] 2015-07-06 23:11
Ja w każdym  miesiącu kupowałem wyżej niż wynosił kurs dnia . Nikt nic nie kupował a teraz macie pretensje że PLT nisko stoi a stara baba prawdopodobnie puści nas wszystkich w skarpetkach.

Kilka miesiecy pozniej musieli zaczac walczyc na noze z oszustami

Pozdrawiam
Gallileo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WIKANA -1,23% 8,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.