napisalem dzis do Vindexusa , ponizej moj mail oraz odpowiedz Prezesa:
moj mail:
itam,
Jestem Państwa akcjonariuszem. Podobnie jak pozostali udziałowcy jestem głęboko zaniepokojony dynamika spadku kursu Vindexusa. od początku maja do dziś spółka straciła ok. 60 % swojej wartości !
Czy zarząd spółki nie uważa za stosowne wyjaśnienie nam tej sytuacji zwłaszcza w aspekcie pojawienia się w akcjonariacie " grabarza spółek giełdowych" czyli pana Grzegorza Leszczyńskiego- w co ostatnio nie zainwestował IDM lub Idea TFI zgłaszało wniosek o upadłość. Dodatkowo niepokoi fakt ze to IDM jest animatorem akcji VIN - czy to nie jest konflikt interesów ze animator pozwala kursów spadać zawierając śmiesznie niskie transakcje aby potem ktoś tanio przejął - kupił spółkę ?
Czy zarząd zdaje sobie sprawę ze realnie rośnie ryzyko taniego przejęcia znacznego udziału w spółce ?
Proszę o poważne potraktowanie inwestorów indywidualnych i wydanie komunikatu wobec zaistniałej sytuacji.
odpowiedz Prezesa Kuleszy:
Witam Pana.
Podzielam Pana niepokój o kurs akcji Vindexusa.
Dziś w godzinach popołudniowych Zarząd spotyka się z Przewodniczącym Rady Nadzorczej
w celu omówienia aspektów prawnych wydania jakiegokolwiek komunikatu.
Natomiast informuję Pana, że w Spółce nie dzieje się nic co uzasadniałoby jakikolwiek spadek
ceny akcji. Potwierdzi to raport półroczny.
Nie mogę komentować Pana wypowiedzi dotyczącej Prezesa IDM,
Pan Grzegorz Leszczyński jest członkiem Rady Nadzorczej naszej Spółki od wielu lat.
Nie jest możliwe także wrogie przejęcie Spółki, zna Pan skład głównego akcjonariatu.
Serdecznie Pana pozdrawiam